Onze methoden

Seneca biedt maatschappijleer aan voor vmbo, havo en vwo. Hieronder leest u meer over onze lesmethoden.

vmbo

Seneca heeft de methode voor vmbo maatschappijleer in 2020 vernieuwd uitgegeven. We zijn in gesprek gegaan met leerlingen en docenten om zo de behoeften van vmbo-leerlingen nog beter in kaart te brengen. Speciale aandacht hebben we besteed aan de vormgeving, waarbij een aantrekkelijke én rustige uitstraling het uitgangspunt is. Wat ons betreft is dat zeker geslaagd! Voor uw vmbo-leerlingen bieden we drie methoden aan: voor vmbo-bk is er een leerwerkboek waarin leerlingen overzichtelijk theorie en opdrachten bij elkaar hebben staan. Voor vmbo-kgt kunt u kiezen uit ofwel een leerwerkboek ofwel een lesboek met werkboek. Zo bieden we u maximale keuzevrijheid om uw leerlingen de methode te bieden die bij hen past.

havo

Seneca havo maatschappijleer is helder, actueel en vooral leesbaar geschreven. De rode draad in de methode is de zoektocht naar maatschappelijk geluk. In elk hoofdstuk staat een maatschappelijk dilemma centraal. De methode kent een unieke samenhang van basisbegrippen zoals dilemma’s naar domeinhoofdstukken zoals de pluriforme samenleving. Zo worden de inrichting van de samenleving en het debat daarover een stuk begrijpelijker.

vwo

Ook in de vwo-uitgave van Seneca maatschappijleer vormt maatschappelijk geluk de rode draad. Daarnaast is er extra aandacht voor debat, door de samenwerking met de DebatUnie. Ook komen verschillende filosofen en denkers zoals Bentham en Rawls aan bod. Seneca vwo maatschappijleer kent een heldere, bondige schrijfstijl waardoor het boek leesbaar is voor leerlingen.

Bladerbare PDFs

Hieronder kunt u onze boeken maatschappijleer inkijken.

vmbo leerwerkboek BK

vmbo lesboek en werkboek KGT

vwo lesboek:

vwo werkboek:

Terug naar de docentenpagina